HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Çay Nasıl Demlenir?

Çay Nasıl Demlenir?

Ülkemiz adına en sık tüketilen içeceklerden birisi olan çay nasıl demlenir? Çay gerek bireysel olarak gerekse misafir ve arkadaş ortamında en çok tercih edilenler arasındadır. Ülkemizde üretimi ve tüketimi olarak en yaygın olan siyah çay bulunur. Ancak çayların sınırı bununla kalmaz. Birden fazla çeşidinin olması ile her yaştan bireyin kullanım alanı içerisinde yer alır.

Çay bahçesi üzerinde özenle üretimi sağlanır. Özellikle ülkemizde Doğu Karadeniz bölgesinde geniş bir üretim alanına sahiptir. Çayın talep görmesi ile birlikte satışları da bu yönlü gerçekleşir. İçecek kategorisi altında her vakit içerisinde tüketimi sağlanır. Üstelik İngiltere ile birlikte Türkiye üzerinde ciddi bir çay tutkusu olduğu da bilinir.

Çayın doğru bir şekilde tüketiminin sağlanması adına çay nasıl demlenir sorusu önem taşımaktadır. En iyi şekilde tat alabilmek ve keyifli anlar yaşamak için adım adım özenli bir yaklaşım sağlanmalıdır. Günlük koşuşturmanın acelesine gelmeden sindire sindire demlenmesi önem taşımaktadır. Üstelik yeşil çay faydaları kazanabilmek adına da doğru demleme yapılması daha çok dikkati gerektirir.

Adım Adım Çay Nasıl Demlenir?

Lipton kiraz sapı çayı kullananlar, siyah çay kullananlar fark etmeden uygulanması gereken adımlar benzerlik gösterir. Temelde yurt dışında çay demlenme işlemi sırasında su dışında malzemeler de kullanılır. Limon suyu, süt bunlardan sadece birkaçıdır. Yazı içerisinde klasik olarak tüketilmeye alışık olunan sıcak su ile demlenmesinden bahsedeceğiz.

 Çay Nasıl Demlenir

Kişiler tarafından çay bahçesi üzerinden özenle toplanan ve öğütülen çayı demlemek için:

· Sıcak su temin edilmelidir. Su genellikle arıtılmış, damacana su olarak tercih edilmelidir.

· Siyah çayın demlenmesi adına çok ısıtılmış bir su gerekir.

· Alt demliğe soğuk su koyulmalı, üst demlikte içi boş şekilde yerleştirilmelidir. Üst demliğin ısınması gerekir.

· Alt demlikteki su kaynadıktan sonra üst demlik için su ısıtılır.

· Isınan su, çayın üzerine çok dipten olmayacak şekilde koyulur.

· Ağzı kapatılan çay 20 dakika kadar demlenmeye bırakılmalıdır.

Yeşil çay faydaları konusunda bilgisi olan kişiler sık sık kuşburnu çay, Lipton kiraz sapı çayı kullanmaktadır. Yeşil çayların demlenmesi sırasında işlem çok değişmemektedir. Bu aşamada suyun siyah çayda olduğu kadar çok ısıtılmaması önerilir. Su üzerinde kabarcık, baloncuk çıkana kadar beklenmesi yeterlidir. 15-20 dakika demleme sonrası çay paketi demlikten alınır. Ayrıca taze bir çay tadı alabilmek adına ocaktan alınan çayın tekrar ısıya maruz bırakılmaması gerekir.

Yeşil Çay Faydaları Nelerdir?

Yeşil çaya değinmişken faydalarını bilmek gerekir. Kuşburnu çay, lipton kiraz sapı çayı kullananlar sayısı azımsanmayacak derecede çoktur. Kişiler faydaları doğrultusunda daha çok tercih eder. Siyah çay tutkunları bulunduğu kadar bu alanında kendi içerisinde sevdalıları bulunur. Bireyler tamamen ağzı tadı ve gözettiği fayda noktasında tercih yapmaktadır.

Çay bahçesi üzerinden daha çok kendi özel alanlarında yetiştikleri bilinir. Siyah çay gibi alışılmışın dışında yetiştikleri görülür. Faydaları arasında:

· Sakinleştirici etkisi,

· Uykuya dalmayı kolaylaştırma,

· Dikkati arttırma,

· Metabolizmayı hızlandırma,

· Stresi kontrol altına alma,

· Kilo vermede kolaylaştırma bulunur.

Her yeşil çay kendi içerisinde farklı faydaları barındırır. Genel başlıklar altında yeşil çayların faydaları bahsettiğimiz üzere olmaktadır. Özellikle merak edilen bir yeşil çayın faydası internet üzerinden ya da doktorlara danışarak öğrenilebilir. Genellikle kadınlar tarafından tüketildiği görülür. Diyet listesi uygulandığı sırada ara öğünleri zenginleştirdiği bilinir.

1- Kuşburnu Çay Faydaları Nelerdir?

Kuşburnu bitkisinin ya da çayının kendi içerisinde faydaları değişecektir. Özellikle doğal olarak üretildiğine inanılan markalar üzerinden tercih edilmelidir. Yetiştirmeye imkânı olmayan kişiler güvenilir markaları tercih ettiğinden aynı faydaları elde edebilecektir. Fiyatları oldukça uygun olması ile geniş alanlara yayılmaktadır.

 Çay Nasıl Demlenir

Kuşburnu çayı faydaları arasında:

· Demir eksikliğini azaltır,

· Demir eksikliğinden oluşan kansızlığa iyi gelir,

· İçerisinde karotenoid bulunması ile göz sağlığı için iyidir,

· A vitamini takviyesi,

· Cilt için gerekli olan kolajen eksikliğini giderir,

· Bağışıklık sistemini güçlendiriyor,

· Kabızlığı önleme bulunur.

 

2- Kiraz Sapı Çayı Faydaları

Kiraz sapı çayı da farklı noktalarda kişilere fayda sağlamaktadır. Yeşil çay tüketimini özellikle gerçekleştiren bireyler araştırılmıştır. Lipton kiraz sapı çayı kullananlar genellikle sağladığı avantajlardan dolayı tercih ettiğini dile getirmiştir. Üstelik çay sevdalısı olan kişiler siyah çayın fazla tüketilmesinde ortaya çıkabilecek problemleri ortadan kaldırmayı hedeflemiştir.

Siyah çay tüketimi şekersiz ve belirli oranda tüketildiği müddetçe hiçbir zaman teşkil etmez. Ancak gün içerisinde bulunan sınırın aşılması ile birlikte vücut içerisinde değişmeler gözükebilmektedir. Özellikle şekerli tüketim neticesinde kan şekerinde yükselmeler, vücut içerisinde yağlanmalar oluşur. İleri yıllarda karaciğerde problemler de oluşabileceğinden dikkatli tüketilmelidir.

 Çay Nasıl Demlenir

Kiraz sapı çayı faydaları konusunda bilgi vermek gerekirse birden fazla madde sayılabilir. Faydaları arasında:

· Melatonin içeriği sayesinde uykuya dalmayı kolaylaştırma,

· A, E ve C vitamini takviyesi,

· Seratonin sayesinde mutluluk sağlama,

· Ödemin atılmasına ve idrar çıkışına sebep olma,

· Tok tutması ve metabolizma hızlandırması ile kilo verdirme,

· Regl dönemi şişkinliklerini giderme gibi faydaları vardır.

Faydaları gözetilerek kullanılan çayların sayısı giderek genişliyor. Her sevilen durumda ortaya çıkan olumsuzlar arasında çay da bulunur. Çay lekesi kadın erkek fark etmeden herkesin problemi olarak ortaya çıkıyor. Çay lekesi nasıl çıkar konusu her alanda araştırılıp çözüm bulunmaya çalışılıyor. Herhangi bir dikkatsizlikte ortaya çıkan lekelerle baş etme yöntemi bulunuyor.

Çay Lekesi Nasıl Çıkar?

Çay tüketiminin artması oluşan aksaklık ve kazalar neticesinde lekelere sebep olmaktadır. Senelerdir çıkarılmak için uğraşılan lekeler arasında çay lekeleri bulunur. Özellikle açık renkli kıyafet ya da koltuk gibi alanlarda kendisini çok belli etmektedir. İnatçı bir leke olduğundan dolayı çay dökülmesi başına gelenler için stres ortamı oluşturur. Peki çay lekesi nasıl çıkar?

1- Beyaz Sirke Mucizesi

Halı, koltuk gibi alanlara dökülen çay lekesi için öncelikle yapılması gereken direkt olarak silmek değildir. Oluşturulacak bu aşama çayın farklı alanlara yayılmasını sağlayacaktır. Bez yardımı ile önce çayın emilmesi sağlanır. Bez üzerinde leke kalmayınca 2 tatlı kaşığı bulaşık sabunu, beyaz sirke ve 2 su bardağı ılık suyu karıştırın. Alana bu suyu uygulayın ve çıkana kadar silin.

2- Karbonat Kullanımı

Tercih edilebilecek bir diğer yöntem karbonat kullanımıdır. Çay dökülen alandan kalan çay öncelikle bez yardımı ile alınır. Çay lekesi oluşmuş alana dilenen miktarda karbonat dökülür. Bir bez yardımı ile çıktığından emin olana dek çitilenir ya da silinir. Leke kalmadıktan sonra alandan karbonatın alınması adına tekrar bir temizleme yapılır.

3- Tuz Kullanımı

Yağ lekeleri için de etkili olan tuz, çay için uygulanabilir. Kullanım sırasında herhangi bir miktar belirtisi bulunmaz. Çay dökülen alana dilenen miktarda tuz sürülür. Tuz çayı içine çekecektir. Koyulduktan sonra bez ile derinlere kadar iyice silinir. Leke kalmayana kadar üzerine tuz eklemeye devam edilebilir.

4- Nişasta Kullanın

Duvarda oluşan çay lekeleri için kullanılır. Çayın dökülebildiği, sıçradığı alanlar arasında duvarlarda bulunur. Kumaş yapısı olmadığından dolayı sirke yerine nişasta tercih edilebilir 2 yemek kaşığı nişasta üzerine ılık su eklenir. İyice karıştırılır. Sünger yardımı ile duvarda bulunan leke silinir. Çok bastırmamaya dikkat edin, yavaş adımlarla uygulamak daha iyi olacaktır.




Yayın Tarihi : 24-04-2021 18:43:20
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.