HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kağıt Boyutu

Kağıt Boyutu

Kağıt ölçüleri; kırtasiye alanında başta olmak üzere özellikle baskı alanlarında büyük önem taşımaktadır. Günümüzde her ne kadar en sık a4 boyutu kağıtlar kullanılsa da bu işin içinde olanlar bilecek ki, birçok farklı kağıt boyutu mevcuttur.

Kağıt boyutu, kağıdın bulunduğu ilk andan itibaren farklı şekillerde kullanılmıştır. Çünkü hedeflenen amaca yönelik olarak ortak bir kağıt boyutundan söz etmek mümkün değil. Her ne kadar özellikle matbaa ve eğitim, iş alanında a4 ölçüleri bulunan kağıtlar kullanılsa da zaman zaman değişiklik gösterir. Bu noktada bilginiz yoksa kağıtların boyutları konusunda bilgi almanız gerekir.

A4 Boyutu Ne Kadar?

A4 kağıt boyutu piyasada belki de en iyi bilinen, tahmin edilen kağıt türlerinden birisidir. Çünkü a1 boyutu ile kıyaslandığında özellikle günlük yaşantıda daha çok kullanıma uygun olduğu görülmektedir. A4 boyutu amaca uygun kullanıldığı takdirde işlemleriniz için yeterli olacaktır.

Fakat özellikle bir alanda baskı, fotokopi gibi işlemler yaptıracaksanız kağıt ölçüleri hakkında bilgi almanız gerekiyor. Aksi takdirde işlemlerinizde sapmalar ve istediğiniz görünüm ortaya çıkmayabilir. Başta baskı ve yazı gibi işlemleriniz için kağıt boyutu konusunda bilgi almak zorunda kalabilirsiniz.

A4 Boyutu

Öncelikle kağıt türleri hakkında bilgi sahibi olarak ilk adımı atabilirsiniz. Kağıt türleri ve boyutları:

·A1 boyutu,

·A2 boyutu,

·A3 boyutu,

·A4 kağıt boyutu,

·A5 boyutu,

·A6 boyutu,

·A7 boyutu,

·A8 boyutu,

·A9 boyutu,

·A10 boyutu şeklinde ayrılır.

 

A4 ölçüleri temel olarak ele alınır. A’nın yanında olan sayı küçüldükçe rakamın aksine, kağıt boyutu büyümektedir. Örneğin; a5 boyutu A4 kağıdına göre daha küçük boyutta bulunmaktadır. Yine aynı şekilde a3 kağıt boyutu, a4 kağıdına göre daha büyüktür. Tüm işlemlerinizi bu mantıkta aşağı yukarı hesaplayabilirsiniz.

Fakat daha ince işlemleriniz için a3 kağıt boyutu ya da diğer kağıt boyutlarına göre sayısal verilere ihtiyacınız olacaktır. Bir sonraki başlıkta elde edeceğiniz bu boyutları göz önünde bulundurarak dilerseniz bir markaya ait tasarım yapabilir dilerseniz kendi işinize yönelik bir hizmeti de buna göre isteyebilirsiniz.

Kağıt Ölçüleri – Kağıt Boyutları

Kağıtların türleri ve boyutları hakkında temel mantığı öğrendikten sonra özellikle bu alanda yaptıracağınız bir işlem adına ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Eğer bir matbaa ya da eğitim sektöründe firma ile çalışacaksanız, bu konuda bilgi alabilirsiniz. Ancak özellikle internet sitelerinden alışveriş yapacaksanız bizzat konuyu araştırmanız gerekebilir.

Fakat artık ekstra araştırma yapmanıza gerek kalmayacak. Bir sonraki aşamada verilecek olan tabloda tüm kağıt türlerinin boyutlarını sayısal olarak göreceksiniz. Alışverişe başlamadan önce ölçüleri gözlemleyerek daha net, kesin olarak siparişinizi verebilirsiniz. Ayrıca bir sonraki işlemleriniz adına da ön bilgi edinmiş olacaksınız.


BoyutGenişlik x Yükseklik (mm)Genişlik x Yükseklik (inç)
A0 Boyutları841 x 1189 mm33.1 x 46.8 inç
A1 Boyutları594 x 841 mm23.4 x 33.1 inç
A2 Boyutları420 x 594 mm16.5 x 23.4 inç
A3 Boyutları297 x 420 mm11.7 x 16.5 inç
A4 Boyutları210 x 297 mm8.3 x 11.7 inç
A5 Boyutları148 x 210 mm5.8 x 8.3 inç
A6 Boyutları105 x 148 mm4.1 x 5.8 inç
A7 Boyutları74 x 105 mm2.9 x 4.1 inç
A8 Boyutları52 x 74 mm2.0 x 2.9 inç
A9 Boyutları37 x 52 mm1.5 x 2.0 inç
A10 Boyutları26 x 37 mm1.0 x 1.5 inç

 

Kağıt Boyutları

 

Tabloda da göreceğiniz üzere a3 boyutu ya da diğer kağıt boyutları açık şekilde bulunmaktadır. Bilmelisiniz ki bahsedilen bu kağıt boyutları her alanda standart olarak üretilmektedir. X bir alanda yapacağınız alışveriş sırasında boyutlarda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Dünyanın her yerinde aynı türde ölçülerle karşılaşmanız mümkün.

Lider Bazar bünyesinde Ofis ve Kırtasiye başlığı altında kağıt türlerine kolayca erişebileceğinizi unutmayın. İhtiyacınız olan herhangi bir kağıt boyutuna kaliteli kağıt modelleri ile sahip olmak artık çok kolay! Güvenilir alışveriş tadını çıkarmak ve kısa sürede ihtiyacınız olan kağıt türüne erişmek adına kategorilerden alışverişinizi tamamlamanız yeterlidir.

Kısa sürede teslim edilmek üzere kargoya verilecek bu ürünleri aynı zamanda Lider Bazar’ın bizzat kendisinden de elde edebilirsiniz. İstanbul’da bulunan yerine ziyaret ederek kalitesini görüp emin olduktan sonra da alışverişinizi sonlandırabilirsiniz. İster kaliteli bir a4 boyutunda ister a3 kağıt boyutu olsun. Tüm boyuttaki kağıtları her alanda kullanmak adına satın alabilirsiniz.

 

Yayın Tarihi : 23-01-2022 05:26:07
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.