HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kızma Birader Nasıl Oynanır?

Kızma Birader Nasıl Oynanır?
Bu Yazıyla İlgili Ürünler

Aile içerisinde, arkadaşlara oynanabilecek oyunların sayısı oldukça fazladır bunlardan birisi de Kızma Birader olmaktadır. Geçmişten günümüze varan süreçte farklı versiyonları çıkan bu oyunun mantığı basit bir denklem üzerine kurulmuştur. Ancak genel manada eğlenceli vakit geçirmek isteyen tüm bireylerin rahatlıkla oynayabileceği bir oyundur.

Karantina süreci içerisinde bireylerin aynı ortamda uzun vakitlerde birlikte olduğu görülür. Özellikle aile içerisinde bireylerin eğlenmek adına en iyi kutu oyunları arasında bir arayışa düştüğü görülmektedir. Bu oyunlar arasında Kızma Birader oyna kararı alan ailelerin oranı fazladır. Küçük yaştaki bireylerin dahi oynayabileceği bu oyun kısa sürede eğlenmeyi aynı zamanda bireylerin strateji geliştirmesine yol açacaktır.

Ailecek oynanan oyunlar aile bireyleri arasında iletişimin daha güçlenmesine sebep olacaktır. Sosyal ilişki ve bağlarının güçlenmesinin yanı sıra sağlayacağı farklı avantajlar da bulunur. Özellikle son zamanlarda yeni neslin internet oyunlarına olan bağlılığı göz önünde bulundurulduğunda Kızma Birader oyunu oyna kararı aldığınızda zararlı oyunlardansa daha çok beyin jimnastiği yapabileceği bu tarz oyunlarla ilerleme sağlayabilirsiniz.

Evde Ailecek Oynanacak Oyunlar Nelerdir?

Aile içerisinde tercih edilebilecek oyunların seçeneği fazladır. Burada dikkat edilmesi gereken aile içindeki ya da arkadaş ortamındaki kişilerin yaşıdır. Yaşı küçük olan birey takım içerisindeyse ona uygun olabilecek daha çok hareket, görsel bulunduran oyunlar tercih edilebilir. Örneğin Hasbro Doğum Günü Eğlencesi Kutu Oyunu bunun için uygun olacaktır. +4 yaş oyuncuları, müzik bitmeden önce mumları söndürmeye çalışır. Aile içerisinde tercih edilebilir.

Mindware Look Look (Bak Bak) çocukların dikkat süresini ve hafızasını geliştirmek adına tercih edilebilecek bir diğer oyundur. Sadece çocuklar için geliştirilmemiştir aile bireyleri tarafından da oynanabilir. 2-6 kişi arasında oyuncu hakkı bulunur. 68 kart ve 8 farklı renkte çerçeve vardır. Aynı şekilde olan tatlı canavarları farklı iki renkteki çerçevede bulunan görsel bulunmaya çalışılır. En çok kartı bulan oyunu kazanır.

Kızma Birader oyunu tercih edilebilecek en uygun oyunlar arasında yer alır. Her yaştan birey rahatlıkla oynayabilir. Temel sayma becerisinin olması yeterli olacaktır. Oyunun mantığı genel olarak mevcut renkteki taşları kare, alan etrafında ilerleterek kendi önünüzde yer alan güvenli alana sokmak olacaktır. Tabi bunu oluştururken uyulması gereken kurallar vardır. Yazının ilerleyen kısımlarında kurallara ulaşabilirsiniz.

En İyi Kutu Oyunları: Kızma Birader Versiyonları

Ailecek oynanan oyunlar arasında en çok tercih edilen oyunlar arasında bulunur. Oyunun ortaya çıktığı ilk zamanlarda geliştirilen versiyonu zaman içerisinde değiştirilmiştir. Günümüzde bu oyunu alabileceğiniz iki farklı versiyon bulunur. İlki kartlarla oynanandır. İkinci oyun ise zarlar yöntemi ile oynanarak hedefe ulaşılmaya çalışılır. Her ikisinde de ortak olan şey biraz şans ve strateji olmaktadır.

 Kızma Birader Nasıl Oynanır

Oyunun temel amacı Kızma Birader oyunu oyna dediğiniz andan itibaren seçtiğiniz renkteki taşlarınızı kare etrafında ilerletmektedir. Oyun içerisinde dört farklı kişiyle oyunu oynayabilirsiniz. Her bireyin aynı renkten dört taşı bulunur. Renkler sarı, kırmızı, mavi ve yeşil olarak genelde belirtilir. Zar ve kartla oynanan versiyonlarına tek tek değineceğiz. Ancak temel mantık diğerlerinden önce sahip olduğunuz dört taşı kart etrafında ilerletip başlangıç noktasına geri dönmektir.

Kızma Birader nasıl oynanır sorusu burada önem kazanır. Temel mantığını bildikten sonra oyunun kurallarını uygulamak daha basit olacaktır. Öncelikle satın aldığınız ya da alacağınız versiyonu seçmeniz gerekir. Zarlı olan yönteminde herhangi bir kart bulunmaz ve sadece zar atarak ilerlemeye çalışırsınız. Kartlı olanda ise zar yoktur ve tamamen kart seçerek oyunu ilerletmeye çalışırsınız.

Kızma Birader Nasıl Oynanır?

Kızma Birader oyna diyebilmek adına oyun içerisindeki kurallara hâkim olmak gerekir. Aslında Kızma Birader kuralları basit çerçeve içerisinde oluşturulmuştur. Pratik yapılarak elde edilmesi daha mümkün olacaktır. Temel çerçeve noktasında hedefinizin daima ilerlemek olduğunu unutmayarak kuralları da göz önünde bulundurup devam etmeniz önerilmektedir.

1-Kartlı Versiyonunda Kızma Birader

Kızma Birader oyunu sırasında kart ile oynanan versiyonunu seçtiyseniz öncelikle kart anlamlarını biraz bilmeniz gerekir. Çektiğiniz kartlar üzerinde de bilgilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Öncelikle rakip oyuncularla birlikte herkes bulunduğu taşlar yönünde oturur. Böylece oyuna başlamak için herkes hazır olur. Daha sonra başlamak üzere bir kişi seçilir. İlk kişi dahilinde diğer kişiler sırasıyla kart çekmeye başlar.

Bireylerin başlangıçta taşları ‘güvenli alan’ içerisinde bulunur. Buradan çıkıp kenarda bulunan ilerleme karesine geçebilmek için 1 ya da 2 rakamı bulunan kartları seçmeniz gerekir. Çekilmediği takdirde sıra rakibe geçer. 1 ve 2yi elde eden kişiler kenara çıkar ve ilerlemek için diğer elin gelmesini bekler. Kişi ilerleme aşamasına geldiğinde sırasıyla kart çeker. Her kartın belirli bir anlamı bulunur.

 Kızma Birader Nasıl Oynanır

Kızma Birader kuralları arasında bulunan farklı kartların anlamını bilmeniz yeterli olacaktır. Örneğin başlangıç alanına gelebilmek adına 1 ve 2 rakamlı kart gerekir. 11 numaralı kartı çektiğinizde oyun içerisinde ikinci defa kartı çekme imkânını elde edersiniz. Joker kartı bulunur bu kart geldiğinde ise iki yönteminiz bulunur. Birincisi rakip kişilerin herhangi birisinin taşını alıp onun başlangıç alanına dönmesini sağlayabilirsiniz. İkincisi ise kendiniz ikinci taşınızı oyun alanına çıkarabilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken diğer iki rakam ise 3 ve 9 olmaktadır. Diğer rakam ve sayıların aksine bu ikili ilerleme değil geriye gitmeyi belirtmektedir. Geldiğinde geriye doğru gidersiniz. Diyelim ki ilerleyeceğiniz kutu üzerinde rakibiniz var. Rakibinizi bu hamle esnasında yiyebilir ve onun baştan başlamasına sebep olur. Oyunun ismi de buradan gelmektedir. Amaç herkesten önce güvenli alana ulaşmaktır.

2-Zarlı Oynama Kuralları

Evde ailecek oynanacak oyunlar esnasında zarlı yöntemi tercih edebilirsiniz. Burada da yine dört farklı renkte bulunan oyuncular bulunur. Dilenirse tek zar dilenirse çift zar oynanabilir. Çift zar oyunun daha çabuk bitmesini sağlayacaktır. Zarfları tek tek oyuncular atmaya başlar. Zarlı oynanan bu versiyonda kişilerin başlangıç noktasına gelip oynayabilmesi için zarla 6 rakamını atması gerekir.

Altı rakamını elde eden her birey rahatlıkla oyuna başlayabilir. Herhangi bir geri gitme gibi bir durum kart oyununda olduğu gibi söz konusu değildir. Tek hedef ilerlemek üzerine kuruludur. Burada dikkat edilebilecek bir husus bulunur. O da oyun içerisinde tek piyon ile ilerleme zorunluluğu olmamasıdır. Dilerseniz kısa sürede oyunu bitirebilmek adına çift piyonla ilerleyebilirsiniz.

Çift piyon oynama kuralı kartlı versiyonda da mevcuttur. Aynı anda birden fazla piyon oyuna sokabilmek adına zarlı versiyonda başlangıç kutusunda kendinize ait bir piyon bulunmamalıdır. Eğer rakibe ait bir renk varsa ve altı attıysanız rakibinizi yersiniz ve rakibiniz baştan başlamak zorunda kalır. Kartlı versiyonda ise başlangıç aşamasında aynı renkten bir iki tane bulundurabilirsiniz.

Zarla oynarken gideceğiniz kutu üzerinde rakibiniz varsa rakibinizi oyun dışı bırakıp başlangıca dönmesini sağlarsınız. Temelde hedef kartlı versiyonda da olduğu gibi ‘Home’ yazan kendinize ait alana 4 piyonunuzu yerleştirmektir. İlk olarak 4 piyonunu da bu alana yerleştiren kişi oyunu kazanan kişi olarak belirlenecektir.

 

 

Yayın Tarihi : 07-03-2021 01:45:38
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.