HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Doğal Makyaj Nasıl Yapılır?

Doğal Makyaj Nasıl Yapılır?

Yüzünde sağlıklı bir görünüm elde etmek isteyenler için doğal makyaj en doğru tercih olacaktır. Makyaj malzemeleri hem daha az temin edilecek hem de alışık olduğunuz görüntüden çok farklı göstermeyecektir. Cildi hassas olan bireyler makyaj yaptırma konusunda çekincelidir. Bunun sebebi makyaj malzemelerinin ciltte kızarıklık, kabartma gibi sorunlar yaratmasıdır.

Peki doğal makyaj nasıl yapılır? Makyaj yapılmadan önce makyaj malzemeleri isimleri hakkında bilgi edinmek gerekir. Doğal bir görünüm elde etmek için lazım olan malzeme sayısı oldukça azdır. Eğer ciltte ciddi bir sorun yoksa fondötene gerek yoktur. Doğal bir görünüm için makyaj yapımı sırasında BB krem tercih edilebilir. Bunun dışında rimel, allık, eyeliner makyaj çantası içinde mutlaka olmalıdır.

Doğal Makyaj Nasıl Yapılır

Kişiler tercihlerine göre bu skalayı genişletebilir. BB kremin daha güzel durması ve uzun süreli yer alabilmesi için makyaj bazıtercih edilebilir. Makyaj bazı nedir? İsminden de anlaşılacağı üzere makyaj öncesi hazırlık sağlar. Üzerine uygulanacak ürünlerin daha iyi tutmasını sağlar. Bu noktada makyaj bazı ne işe yarar sorusu şüphesiz makyaj görünümünü iyileştirmektir.

Günlük Makyaj için Adım Adım Hazırlık

Sade makyaj günlük kullanım için oldukça uygundur. Birçok kadın bu noktaya yönelmek ister. Çünkü normal yaşam standartları içerisinde smokey makyaj çok ağır kaçabilir. Elbette tercihleri noktasında uygulama imkânı bulunur. Ancak genel olarak özel buluşmalar, akşamlar için tercih edilmesi daha doğru olacaktır.

Oldukça hafif bir görünüm elde etmek için yapılması gerekenler oldukça basittir. Eğer cildinizde sivilce, kızarıklık mevcutsa makyaj organizeri içerisinden ilk olarak makyaj bazınızı alın. Makyaj bazını fazla olmayacak şekilde suratınıza yedirin. Tam kuruduğuna emin olduktan sonra BB ya da CC kreminizi alarak cildinize uygulayın. Unutmayın ki hafif bir makyaj olacağı için çok malzeme alınmamalıdır.

İkinci Adım: Biraz Canlılık için Allık Sürümü

Her kadının makyaj düzenleyici içerisinde allık olmazsa olmazdır. Ten rengine göre açık pembeler, turuncu tonları tercih edilebilir. Üstelik alışılmışın dışında allıkların farklı kullanım noktaları da bulunur. Mevcut makyajın temeli oluşturulduğu için artık diğer aşamalara geçmek mümkündür. Allık uygulamak için adım adım yol izlenmelidir. Makyaj çantası içinde ister pembe ister turuncu ve parlak tonlarda tercihinizi yapabilirsiniz.

Doğal Makyaj Nasıl Yapılır

Allık uygulaması yanlış ve fazla uygulandığında doğal makyaj anlayışından tamamen uzaklaşmaya yol açacaktır. Kişiler öncelikle fırçasına aldığı allık ürününün fazlasını yok etmeli ve ufak dokunuşlarla elmacık kemiklerinin tam üstüne uygulama yapmalıdır. Kademeli olarak giderek allık arttırılmalıdır. Aydınlık bir ortamda makyaj yapıldığına emin olunması da alınacak sonucun daha doğru olmasını sağlar.

Üçüncü Adım: Göz Makyajı

Göz makyaj nasıl yapılır diye merak ediyorsanız bunun birkaç farklı yöntemi bulunur. Amaç hafif bir makyaj ise göz kapağını boş bırakarak bir tamamlama sağlayabilirsiniz. Özellikle renkli gözlü bireylerin bu noktada ekstra bir çabaya ihtiyacı yoktur. Gözünüzü boş bırakıp hafif bir rimel uygulamasıyla makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

İkinci bir yöntem ise eyeliner kullanımıdır. İncecik çekilecek bir eyeliner sayesinde çekik ve daha güzel görünümlü bir göz elde edilebilir. Böylece yüz hatları da daha güzel oluşturulacaktır. Burada kuyruğu olan ancak abartılı olmayacak şekilde bir çizim oluşturmak gerekir. Eli yatkın olmayanlar kaşık ya da bant yöntemi ile deneme yapabilir. Zamanla el alışkanlığı oluşacaktır.

Üçüncü hafif makyaj yöntemi ise göz kapağı katlanma bölgesine hafif renkler ile yapılacak far uygulamasıdır. Cut crease makyajlar incelendiğinde genellikle ağır uygulamalar görülür. Ancak günlük bir kullanımda talep edilen doğallık bu yönde değildir. Yazıda bulabileceğiniz yöntem hem daha az malzeme ile makyaj yapmanızı sağlayacak hem de sade bir görünüm elde edeceksiniz.

Dördüncü Adım: Cut Crease Makyaj

Göz kapağının katlanma noktasına cut crease denilmektedir. Makyaj malzemesi isimleri kadar makyaj alnında kullanılan adlandırmaları da bilmek gerekir. Kapağın katlanma noktasına sürülecek malzeme ile gözde daha derin bir bakış elde etmek mümkündür. Genelde burada kullanılan göz farları porselen makyaj için tercih edilir ve ağırdır. Ancak bu tekniği günlük makyaj için uygulamak mümkündür.

Makyaj modelleri arasında en çok tercih edilen yöntemlerden birisidir. Biyometrik foto makyaj sırasında pek önerilmez. Yapılacaksa da doğallıktan yana yapılmalıdır. Çünkü biyometrik fotoğraflarda size en yakın görünüm istendiğinden ağır bir makyaj kabul edilemeyebilir. Makyaj çantaları arasında her kadının mutlaka bir küçük far sürmek için fırçası bulunmalıdır. Bu fırça sayesinde uygulama kolaylıkla yapılabilir.

Doğal Makyaj Nasıl Yapılır

Burada ayrı bir hafif far tercih edebilirsiniz. Ancak az makyaj malzemesi ile doğal bir makyaj elde edebilmek için öneriler allığın far olarak kullanılabilmesi yönündedir. Özellikle turuncu rengi bir allık far için oldukça doğal görünüm elde edilmesini sağlayacaktır. Katlanma bölgesine tam uygulama yapabilmek içinde birden fazla uygulama kolaylığı bulunur.

1- Aynaya Düz Bakış

Karşıda bulunan bir ayda ve düz bakış katlanma bölgesini elde etmek için yeterli olacaktır. Asla aynayı göz hizası altına almayın. Bu durumda göz kapağınız düz bir hal alacağından katlanma bölgesine uygun bir far sürümü uygulanamayacaktır. Aynaya doğru bakıldığında doğal katlanma oluşur. Fırça ile farı bu katlanma arasına koyarak uygulayın. Kademe kademe gitmeniz önerilir.

2- Kaşık Kullanımı

Makyaj organizer içinde ilk defa makyaj yapan bireylerin ufak kaşıkların bulunması işini kolaylaştıracaktır. Tatlı kaşığı ya da yemek kaşığı hem eyeliner sürümü hem de katlanma bölgesine far uygulamasını sağlar. Tek gözünüzü kapatıp kaşığı göz üstüne yerleştirin. Dış kısmı katlanma sırası doğrultusunda uzanmalıdır. Kaşığın üstünden kapağa uygulama yapın.

 Doğal Makyaj Nasıl Yapılır

Her iki yöntemle de doğal makyaj için adımları uygulayabilirsiniz. Son dokunuş için tercihiniz far uygulaması ile bırakmak olabilir. Bir rimel yardımı ile kirpiklerinizi ortaya çıkararak sonlandırabilirsiniz. Ancak bunu yeterli görmeyen bireyler biraz önce kullandığı kaşık yardımıyla ya da bantlar doğrultusunda eyeliner çekimi yapabilir. Tüm bu adımlar sayesinde makyajı tamamlayabilirsiniz.

Makyaj Malzemeleri Alırken Kaliteye Dikkat Edilmeli

Makyaj malzemeleri üretimi günümüzde sayısız firma tarafından sağlanmaktadır. Ancak her firma istenen düzeyde kaliteyi ortaya koyamayabiliyor. Öncelikle cilt için kanser tehlikesi olmayacak güvenirlik içeren markalara yönelim sağlanmalıdır. Bunun yanı sıra ürünün tam anlamıyla ortaya çıkacak şekilde olması gerekir.

Örneğin bir farın pigmenti yüksek olursa daha güzel verim elde edilebilir. Eyeliner ise koyu renkte ve su gibi olmaması gerekir. Kişilerin bu noktada makyaj malzemeleri için güvenilir sitelerden alışveriş yapması gerekir. Bilinen markalar dışında alışveriş yapılacağı zaman ise araştırma yaparak kullanan kişilerin yorumları incelenmelidir.




Yayın Tarihi : 25-02-2021 20:45:36
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.